Příprava místa pro montáž krbových kamen a vložek

Příprava místa pro montáž krbových kamen a vložek

Umístění krbových kamen/krbových vložek do interiéru vyžaduje pečlivou přípravu, kterou je vhodné zvážit již v průběhu stavby domu. V případě stávajících staveb je nezbytné počítat s rozsáhlejšími stavebními úpravami v závislosti na specifických požadavcích celkového topného systému. Níže si popíšeme nejdůležitější body které je dobré si před samotnou montáží zaměřit.


Péče o krbová kamna

Péče o krbová kamna

Pro zajištění správné funkčnosti krbových kamen a prodloužení jejich životnosti je důležité pravidelné čištění usazenin a popela. K němu by se měl přidat důkladný servis po topné sezóně a odpovídající péče o komín.




Komíny: Klíčové aspekty jejich konstrukce a údržby

Komíny: Klíčové aspekty jejich konstrukce a údržby

Komíny jsou základním prvkem mnoha domů po celém světě. Jejich správná konstrukce a údržba jsou nezbytné pro zajištění bezpečnosti, energetické účinnosti a dlouhé životnosti komínového systému. V tomto článku Vás seznámíme s klíčovými aspekty týkající se komínů a poskytneme užitečné rady pro jejich správnou péči.


Výpočet výkonu krbových kamen

Výpočet výkonu krbových kamen

Při výběru krbových kamen se prvně soustřeďme na jejich výkon, aby byla kamna schopna optimálně vytopit požadované prostory a až poté vybírejte kamna podle vzhledu hodící se do vašeho interiéru.


Co je to jmenovitý výkon

Co je to jmenovitý výkon

Jmenovitý výkon je termín používaný v souvislosti s krbovými kamny, který označuje maximální množství tepla, které mohou kamna produkovat za obvyklých provozních podmínek. Je to rozhodující faktor, který je třeba při výběru kamen zvážit, protože určuje, kolik tepla mohou kamna vašemu domovu poskytnout.


Výběr vhodných krbových kamen

Výběr vhodných krbových kamen

Při výběru vhodných krbových kamen je třeba vzít v úvahu celou řadu bodů. Existuje několik klíčových věcí, které byste měli zvážit, než si nějaká kamna pořídíte. Vyznat se v dnešním obrovském výběru kamen není jednoduché, proto se neváhejte obrátit na naše technické odborníky. Nejenže vám správný výběr kamen v budoucnu ušetří spousty starostí, ale také peněz. ...


Jak správně zatopit

Jak správně zatopit

Krbové vložky a kamna jsou skvělým doplňkem každé domácnosti, protože v chladných měsících poskytují teplo a příjemnou atmosféru. Rozdělat oheň však může být pro někoho poněkud náročné, zejména pokud s těmito spotřebiči zatím neumí zacházet. V tomto článku probereme několik tipů a triků, které vám pomohou rozdělat oheň v krbových vložkách a kamnech.